2012 m. gegužės 1 d., antradienis

Kaip nepamesti vaiko


Greit vasara - kelionių metas. Tėvai išsiruošia į turistines, pažintines keliones ar prie jūros su savo atžalomis. Tačiau reikia prisiminti, kad kelionėse padidėja rizika pamesti vaikus. Juk ypač jaunesniojo  amžiaus vaikai yra smalsūs, juos vilioja visa kas nauja ir nepatirta. Akimirka ir vaikas jau lekia tolyn link nusižiūrėto tikslo bemat pranykdami didelėje žmonių minioje.
Nuo tokios situacijos niekas nėra apdraustas. Net patiems geriausiems tėvams gali tai atsitikti. Tačiau mes galime iš anksto imtis visų atsargumo priemonių taip garantuodami kuo skubesnį ir lengvesnį problemos sprendimo būdą.
1. Kelionėje visada turėkite su savimi savo vaikų nuotraukas. Rodydami nuotraukas praeiviams galite tikėtis greičiau ir lengviau rasti pradingėlį.
2. Jei ruošiatės keliauti į užsienį, turėkite dokumentą, įrodantį, kad vaikas yra būtent jūsų.
3. Aprenkite vaiką ryškiais drabužėliais. Taip jį lengviau pastebėsite minioje.
4. Parduotuvėje, turguje, paplūdimyje sutarkite su vaiku  vietą, kurioje, jei ištiktų bėda ir jis pasimestų, jūs susitiksite (gelbėtojų postas, vartai, įėjimas).
5. Būna, kad vaikas iš streso pamiršta net savo vardą. Įdėkite į vaiko rūbelių kišenę viešbučio, kuriame apsistojote vizitinę kortelę su vaiko duomenimis (vardu, pavarde, savo telefono numeriu) arba užsekite plastikinę apyrankę su savo ir vaiko reikalingais duomenimis.
6. Aptarkite su vaiku, ką jis turėtų daryti, jei pasimestų:
- garsiai šaukti tėvus ir kurį laiką lukterėti toje pačioje vietoje, kur pasimetė;
- kreiptis pagalbos į suaugusiuosius (policininką, patarnautoją (su uniforma), pardavėją, moterį su vaikais;
- pasakyti jiems savo vardą, pavardę arba duoti turimą jūsų paruoštą vizitinę kortelę.
7. Paaiškinkite vaikui, kad jokiu būdu neimtų nieko iš svetimų žmonių, neitų su jais į mažai žmonių lankomą vietą, sėsti į jų mašiną. O jei kas nors tai verstų daryti jėga, imti garsiai šaukti pagalbos.
8. Periodiškai žaiskite su vaiku vaidmeninį žaidimą "Svetimas žmogus", kaip svetimas žmogus stengiasi jį kur nors nuvilioti. Taip mažylis išmoks nepaklusti svetimiems ir kreiptis pagalbos.

 Šaltinis: http://www.poiskdetei.info
Nuotrauka: http://www.dreamstime.com

Smagių ir saugių vasaros atostogų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą